Зеленський 10 грудня прилетить на інавгурацію нового президента Аргентини - ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський прибуде в Буенос-Айрес рано вранці в неділю, 10 грудня, щоб узяти участь в інавгурації Хав'єра Мілея як нового президента Аргентини. Про це повідомляє сайт TN.

Зазначається, що візит Зеленського підтвердили офіційні джерела в Аргентині та Україні. Хоча український президент був у списку запрошених, не очікувалося, що він здійснить поїздку в країну.

"Візит президента є сильним політичним жестом у бік регіону: Зеленський уперше вирушить до Латинської Америки з моменту початку вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року. Запрошення Зеленського - це також явний жест Мілея в бік України, оскільки він означає зміну середньої позиції, яку зайняла адміністрація Альберто Фернандеса (попередника Мілея - "ОстроВ"). Мілей запросив Зеленського під час телефонної розмови після перемоги на виборах і навіть запропонував Аргентину як місце проведення можливого регіонального саміту щодо конфлікту", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що "присутність українського президента в Аргентині змусить посилити протоколи безпеки, оскільки на нього вже було скоєно кілька замахів з боку Росії".

Як повідомлялося, в Аргентині обрали нового президента. Він висловлюється на підтримку України і засуджує путіна.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті