"Запаси не нескінченні". У Повітряних силах пояснили, чому не збивають усі керовані авіабомби рашистів

Російські керовані авіабомби можна збивати зенітними ракетами, однак такі дії можуть вичерпати українські запаси і залишити небо над Україною беззахисним. Про це заявив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат у ефірі телемарафону 9 квітня. 

"Зрозуміло, що і бомба, яка летить за інерцією, спущена з літака з великої висоти, вона планує, вона має крила, летить, її теж можна, начебто, збивати. Але де взяти стільки засобів? Запаси не нескінченні. Щоб збивати бомбу, потрібна зенітна ракета, така, якою збивають сьогодні крилаті ракети, літаки противника тощо", - заявив він.

За словами Ігната, росіяни щодня застосовують приблизно по 20 ракет.

"Якщо ми зараз порахуємо, скільки знадобиться ракет, адже і не одну ракету треба на одну бомбу, по бомбі поцілити не так і просто, тоді є загроза того, що у нас просто не вистачить озброєння для того, щоб протидіяти РФ уже всередині країни", - заявив він.

Ігнат зазначив, що основне завдання Повітряних сил - не допустити появи в українському небі ворожих літаків і вертольотів.

"Коли вони з'являються і вже кидають бомби вільного падіння, то, повірте, апокаліпсис буде в рази більшим, якщо таке станеться. Тому Повітряні сили мають забезпечити зенітно-ракетне, вимушене прикриття повітряного простору", - пояснив речник Повітряних сил.

Нагадаэмо, у Повітряних силах ЗСУ заявили, що мають тільки 5 винищувальних бригад. 

 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті