Закордонні підрозділи ДП Документ скасували живу чергу. Ніби через бійку у Варшавському відділенні

З 15 квітня  закордонні підрозділи ДП Документ у Німеччині, Польщі, Іспанії, Чехії, Словаччині, Італії та Туреччині вестимуть прийом громадян тільки за попереднім записом до електронної черги. Про це повідомила пресслужба ДП.

Нові правила стосуються усіх підрозділів ДП Документ за кордоном.

"З 15.04.2024 закордонні підрозділи ДП Документ у Німеччині (Мюнхен, Берлін, Кельн), Польщі (Варшава, Краків, Вроцлав, Ґданськ), Іспанії (Мадрид, Валенсія), Чехії (Прага), Словаччині (Братислава), Італії (Мілан) та Туреччині (Стамбул) запроваджують прийом громадян на оформлення документів за попереднім записом до електронної черги. Отримання послуг у порядку «живої черги» не буде можливим", - йдеться у поідомленні.

Зазначається, що додатково збільшено кількість талонів попереднього запису та посилено засоби верифікації користувачів.

Запис до електронної черги є безкоштовним та здійснюється на офіційному веб-сайті ДП Документ: pasport.org.ua/solutions/e-queue. Перевірити адресу, графік роботи і перелік послуг можна на офіційному веб-сайті та соціальних мережах: https://pasport.org.ua, https://www.facebook.com/passportcenterua.

У сомережах повідомляється, що таке рішення стало наслідком вчиненої українцями драки в одноу з підроздідів ДП у Варшаві.

Нагадаємо, що відповідно до нових норм закону про мобілізацію, українці-чоловіки від 18 до 60 років за кордоном зможуть отримати консульські послуги тільки при пред'явленні військово-облікових документів, виданих в Україні. Тому ще з січня 2024 року закордоном спостерігаються масові живі черги в консульствах та ДП Документ з бажаючих отримати нові документи.

Статті

Світ
11.06.2024
14:47

«Браун збирається вже в червні ввести в бій першу групу F-16». Російські ЗМІ про Україну

Мета колишня, підхід інший. Перефразовуючи Клаузевіца, можна сказати, що СВО - це продовження Мінських угод іншими засобами
Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Всі статті