Затримано агентів РФ, які готували провокації в Одесі до дня народження путіна – СБУ

СБУ викрила агентурну мережу РФ, яка готувала провокації в Одесі до дня народження путіна. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 29 вересня.

"Зокрема, вони збирали інформацію щодо співробітників правоохоронних органів, проукраїнських активістів та учасників АТО для формування так званих "списків зачистки", якби росіянам вдалося захопити область", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що також зрадники виконували наступні завдання рашистів: проводили провокаційні акції та спеціальні інформаційні операції про нібито підтримку одеситами "руского міра"; купували зброю та супутні товари для російських ДРГ, які планували "закинути" у місто.

"Зокрема, 22 серпня вони провели провокаційну акцію в Одесі до дня державного прапора РФ: вивісили ворожий триколор із надписом "Одесса – русский город" і передали ці фото для російських ЗМІ", – повідомляє СБУ.

Підкреслюється, що наступною акцією мало стати "привітання путіна з днем народження" 7 жовтня: агенти планували створити картинку, нібито українська Одеса щиро вітає президента РФ.

Зазначається, що це завдання, а також підготовка "матеріально-військової бази" для потенційних груп ДРГ потребували значних коштів, тож вони намагалися викрасти одного з місцевих проукраїнських бізнесменів, за якого планували вимагати викуп.

"Зрадники збиралися утримувати чоловіка у підвалі за допомогою наркотиків і під загрозою фізичного насильства примусити його переоформити нерухомість і віддати інші цінні речі", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що завдяки діям Служби безпеки на випередження зловмисників вдалося затримати під час спроби викрадення бізнесмена.

"Відкрито кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України", – пише СБУ.

Раніше повідомлялось, що СБУ ідентифікувала генерала РФ, який віддав наказ захопити Маріуполь і штурмувати "Азовсталь".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті