"За великі успіхи". Кадирова нагородили медаллю "за внесок у розвиток ядерної фізики"

Голову Чечні Рамзана Кадирова нагородили золотою медаллю імені Ігоря Курчатова, яку зазвичай присуджують за досягнення в розвитку ядерної фізики. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Медаль Кадирову вручив президент Національного дослідницького центру "Курчатівський інститут" Михайло Ковальчук.

При цьому, який саме внесок у розвиток ядерної фізики та ядерної енергетики зробив Кадиров, Ковальчук не уточнив. Натомість він відзначив великі успіхи Чечні у розвитку науки та освіти.

"Для мене велика честь здобути таке високе визнання від іменитого інституту", - написав Кадиров у своєму Телеграм-каналі.

Золота медаль імені Ігоря Курчатова була заснована 1960 року. Ця нагорода вручається за визначні заслуги у розвитку ядерної фізики та ядерної енергетики, це одна з найзначніших нагород Російської академії наук.

Раніше Кавказ.Реалії писали про нагороди, які отримує Кадиров. Так, глава Чечні має медалі за зміцнення кримінально-виконавчої системи Росії, за боротьбу у сфері прав людини, за внесок у розвиток парламентаризму, агропромисловості, законодавства та державного будівництва. У 2021 році Кадиров отримав орден "Авіценна" за внесок у розвиток охорони здоров'я та медичних наук. У червні 2022 року Стоматологічна асоціація Росії вручила йому орден "За заслуги перед стоматологією" І ступеня.

Загалом у голови Чечні понад три десятки офіційних урядових нагород, серед них медаль "За військову доблесть" II ступеня (2000 рік), "За заслуги перед Батьківщиною" IV та III ступеня (2006-й і 2021 роки), зірка Героя Росії.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті