За програмою єРобота у розвиток малого та середнього бізнесу інвестовано 5,5 млрд гривень

За програмою єРобота грантові кошти на започаткування або розширення власної справи отримали 10 400 українців на суму 5,5 мільярдів гривень. Про це повідомляє Мінреінтеграції у своєму телеграм-каналі 24 грудня.

"Загалом з початку запуску урядового проєкту єРобота у липні 2022 року було видано: 9634 мікрогранти на 2,3 мільярда гривень за програмою "Власна справа"; 482 гранти на 2,5 мільярди гривень – на розвиток переробних підприємств", - зазначається у повідомленні.

Також видано 144 гранти на 631 мільйон гривень на садівництво та розвиток тепличного господарства, та 132 гранти на 50 мільйонів гривень – ветеранам та членам їхніх родин.

У Мінреінтеграції зазначили, що обов’язковою умовою для отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами. 

"Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів у процесі діяльності підприємства впродовж 3 років", - додали у міністерстві.

Як повідомлялось раніше, в Україні запустили грантову програму для музикантів, чиї інструменти пошкоджені під час війни.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті