З’явились два відео пожежі будівлі школи в Лисичанську внаслідок нічного обстрілу – від окупантів і від мешканців

У мережі з’явились два відео пожежі у будівлі школи в окупованому Лисичанську, яка виникла внаслідок влучання в ніч на 27 липня. Одне відео знято окупаційним ресурсом вже вдень, друге – місцевими мешканцями безпосередньо після обстрілу, вночі. Обидва відео опублікував Телеграм-канал "Трибун" 27 липня.

"Окупанти повідомляють про обстріл Лисичанська. В результаті майже повністю знищене приміщення школи. Цивільних жертв немає, – пише "Трибун" стосовно відео, знятого окупантами. – Росіяни зауважили, що були використані касетні боєприпаси. Перевірити цю інформацію наразі неможливо".

Зазначається, що, попередньо, на відео будівля школи №24.

Щодо відео, знятогот місцевими мешканцями – жінка за кадром каже, що там жили біженці.

"А пропагандисти заявляють, що біженці "чудом выехали за день до обстрела", – пише "Трибун". – Зараз ми можемо тільки здогадуватися, хто ж там все-таки проживав насправді".

Раніше були опубліковані свіжі фото зруйнованого обстрілами окупантів Лисичанська.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті