З восьми небезпечних населених пунктів Донеччини залишається евакуювати 185 дітей - ОВА

З восьми небезпечних населених пунктів Донеччини, які постійно обстрілюються російською армією, ще залишається евакуювати 185 дітей. Про це повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, - повідомляє Укрінформ.

«У звʼязку з ускладненням безпекової ситуації у деяких населених пунктах 13 жовтня цього року було проведено чергове засідання комісії ОВА, де розглянули питання необхідності проведення обовʼязкової евакуації в примусовий спосіб додатково ще у восьми населених пунктах області, в яких станом на 10 жовтня перебували 273 дитини. Це такі населені пункти, як Торецьк, селища Щербинівка, Петрівка, Неліпівка, Північне Бахмутського району, також селище Очеретине, села Катеринівка, Єлизаветівка Покровського району», - сказав Петлін.

Він зазначив, що вказані населені пункти розташовані в безпосередній близькості до лінії бойових дій та перебувають під постійними обстрілами. І з 24 лютого розпочалась та триває досі евакуація з цих населених пунктів.

«Станом на 1 листопада із зазначених населених пунктів були евакуйовані 110 дітей. Додатково там виявили ще 22 дитини. Наразі залишається евакуювати 185 дітей із цих восьми населених пунктів», - зауважив Петлін.

Він також уточнив, що на Донеччині з березня цього року, коли була оголошена примусова евакуація неповнолітніх з небезпечних 35 населених пунктів, евакуювали 528 дітей.

«Були моменти, коли значно ускладнювалася безпекова ситуація в деяких громадах області, тому з метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення воєнних дій, на засіданнях регіональної комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Донецької області приймалися рішення про проведення обовʼязкової евакуації дітей примусово, дітей з батьками, людей, які їх замінюють, або з іншими законними представниками. …З березня були евакуйовані загалом 528 дітей з 35 населених пунктів», - поінформував посадовець.

Він нагадав, коли і скільки евакуйовували дітей з різних районів області.

Так, 31 березня 2023 року було ухвалене рішення про евакуацію з 21 населеного пункту Волноваського, Бахмутського та Покровського районів, де на той час перебували 126 дітей, із них тільки в Бахмуті була 41 дитина. Ця евакуація була розпочата 7 квітня, і діти були вивезені.

23 травня відбулося чергове засідання комісії, і було вирішено евакуювати дітей із семи населених пунктів Краматорського, Покровського і Бахмутського районів, де на той час перебували 239 дітей - ця евакуація була розпочата з 1 червня і діти були евакуйовані.

Далі, 17 липня, на обласній комісії було ухвалене рішення про евакуацію ще додатково з дев’яти населених пунктів Краматорского района, в яких мешкали 159 дітей. Ця евакуація була розпочата 8 серпня, і неповнолітніх було вивезено в безпечні місця.

За словами Петліна, 10 жовтня були завершені так звані перші три хвилі обовʼязкової евакуації дітей у примусовий спосіб з їх опікунами або рідними.

«У підсумку проведених евакуацій загалом з Донеччини вивезли 528 дітей з 35 населених пунктів», - підсумував посадовець.

Як повідомлялося, станом на 24 лютого 2022 року на підконтрольній українській владі території Донецької області перебували близько 1 млн 973 тис. осіб, на 1 листопада 2023 року з області вже евакуювалися майже 1 млн. 345 тис. цивільних осіб, із них близько 161,75 тис. дітей та близько 41,8 тис. осіб з інвалідністю. Наразі на підконтрольній українській владі територіях залишаються близько 522 тис. осіб. В особливо небезпечних районах області проводиться примусова евакуація неповнолітніх дітей у супроводі дорослих батьків чи родичів.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення з Донеччини евакуювали 1,345 млн цивільних.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті