Від початку повномасштабного вторгнення з Донеччини евакуювали 1,345 млн цивільних

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну з території Донецької області, яка контролюється українською владою, евакуювали 1,345 млн цивільних людей. Про це повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає  Укрінформ.

"Загалом, починаючи з початку повномасштабного вторгнення, а евакуація у нас почалася 26 лютого, на 1 листопада цього року силами органів усіх рівнів влади, добровольчих формувань, волонтерів, а також самостійного виїзду, з області вже евакуювалося майже 1 345 000 цивільних осіб, з них близько 161 750 дітей та близько 41 800 осіб з інвалідністю. На тепер на підконтрольній українській владі територіях залишається близько 522 000 осіб", - сказав Петлін.

Він нагадав, що наразі евакуація з Донеччини проводиться з міста Покровськ евакуаційним потягом до Житомирської області.

Відповідаючи на питання  про те, які труднощі виникають при евакуації людей, посадовець сказав, що основним є те, що люди не бажають виїжджати, і їх доводиться умовляти.

"Зараз є ті труднощі, які були й раніше - це немає бажання великого у людей, надто в тих районах, де загострення є і йдуть активні бойові дії. Людей до останнього часу доводиться умовляти. Ось до Авдіївки під обстрілами, ризикуючи життям їдуть наші співробітники ДСНС і поліції. Жителі не дуже розуміють, що це потрібно було робити раніше, коли загострень не було. Це найбільша складність", - зауважив Петлін.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних мешканців та руйнує інфраструктурні об’єкти.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті