З російського полону повернулись понад 200 українських військових

Україна 3 січня повернула з російського полону понад 200 воїнів і цивільних. Це був найбільший за час повномасштабного вторгнення обмін військовополоненими. Про це повідомив у Телеграм президент Володимир Зеленський.

"Наші — вдома. З російського полону повернули понад 200 наших воїнів і цивільних. Солдати, сержанти, офіцери. Воїни Збройних Сил, Національної гвардії, ВМС, прикордонники. Частина захисників боронила Маріуполь та "Азовсталь"", — зазначив він.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими зазначив, що обмін, який відбувся 3 січня, найбільший за кількістю повернутих захисників. Так, було звільнено 230 українців та українок. Це, зокрема:

  • 130 представників Збройних сил України. Серед них 14 з тероборони та 14 — з Військово-морських сил;
  • 55 нацгвардійців;
  • 38 прикордонників;
  • 1 поліціянт;
  • 6 цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Нагадаємо, Зеленський раніше заявив, що процес обміну полонених сповільнився через конкретні причини з боку РФ. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті