З окупованого села на Донеччині до Києва: 80-річна жінка, яка не може самостійно пересуватися, проїхала 5 країн для воззʼєднання з донькою

Жінка 80 років змогла подолати шлях через 5 країн, щоби приїхати до доньки у Київ. Про це розповів український омбудсмен Дмитро Лубінець 12 лютого.

"Довгий шлях до рідних: евакуювали 80 річну жінку з ТОТ. До мене, як Омбудсмана України, звернулася громадянка, яка протягом тривалого часу не мала змоги вивезти свою літню матір з тимчасово окупованого села на Донеччині", - повідомив Лубінець.

За його словами, Її матір у важкому стані не могла самостійно пересуватись, тому і не мала можливості евакуюватись. Родичів або знайомих, які б могли за нею доглядати, поблизу не залишилося. Через відмову в отриманні російського паспорта, жінка була у скрутному матеріальному становищі, бо «пенсію» їй не виплачували, а інших засобів існування у неї не було.

"Розуміючи складність ситуації, працівники Офісу Омбудсмана спільно з Громадською організацією, що займається евакуацією, вивчили різні варіанти маршрутів виїзду з ТОТ. Кожна деталь враховувалася, зважаючи на стан жінки. Все організували так, щоб була можливість супроводжувати жінку протягом усього часу, з урахуванням ризиків, які могли виникнути при перетині кордонів", - пише омбудсмен.

"24 січня пані Антоніна покинула свою домівку та розпочала важкий шлях. Маршрут жінки пролягав через тимчасову окуповану територію Донецької області та території Росії, Естонії, Латвії, Литви та Польщі. На кожному етапі пані Антоніну супроводжували волонтери, які придбали їй візок та ходунки. Попри усі складнощі, 4 лютого пані Антоніна нарешті зустрілась зі своєю донькою у місті Львів. Після довгих місяців розлуки тепер вони разом у Києві", - розповів Дмитро Лубінець.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті