Юрій Шевчук програв позов у справі про дискредитацію армії РФ

Рок-музикант Юрій Шевчук програв у Верховному суді Республіки Башкортостан (РФ) позов у справі дискредитації російської армії 19 грудня. Про це з посиланням на російські ЗМІ повідомляє "BBC News. Русская служба".

"Верховний суд Башкортостану затвердив штраф лідеру групи "ДДТ" Юрію Шевчуку за адміністративним протоколом про дискредитацію Збройних сил РФ, – сказано у повідомленні. – Адвокат Шевчука Олександр Передрук заявив журналістам, що рішення суду у будь-якому разі буде оскаржено".

Уточнюється, що 16 серпня Радянський районний суд Уфи визнав Шевчука винним у скоєнні адміністративного правопорушення за ст. 20. 3. 3 КоАП РФ (суспільні дії, створені задля дискредитацію використання Збройних сил РФ) і призначив покарання у вигляді 50 тисяч рублів штрафу.

Після низки оскаржень Шевчук дійшов до Верховного суду Башкортостану, але й він не став на бік музиканта.

Наголошується, що протокол було складено 18 травня після концерту "ДДТ" в Уфі. Як повідомляли в поліції, адміністративна справа була відкрита "у зв'язку із провокаційними висловлюваннями рок-музиканта під час концерту". Тоді Шевчук сказав зі сцени фразу, що стала знаменитою, що "родина – это не жопа президента", і висловився проти війни в Україні, де з обох боків гинуть люди "ради наполеоновских планов очередного нашего Цезаря".

Раніше повідомлялося, що у Росії суд оштрафував відомого музиканта Юрія Шевчука, який виступив проти війни в Україні.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті