Євросоюз підтримав план використання російських активів для відновлення України - Bloomberg

Лідери країн Євросоюзу підтримали план із використання заморожених російських активів на користь України. Про це 30 червня повідомило агентство Bloomberg.

"Лідери Європейського Союзу підтримують план, згідно з яким може бути встановлений податок на надприбуток від активів російського центрального банку на суму понад 200 мільярдів євро для допомоги у відновленні України. Тепер вони хочуть отримати підтримку від країн G7", - повідомили журналісти.

Очікується, що тільки заморожені активи Центробанку РФ принесуть близько трьох мільярдів євро надприбутку. При цьому більш ніж половина активів перебувають у готівкових коштах і депозитах. Решта активів - це цінні папери, на переведення в готівку яких підуть два-три роки.

Прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо заявив, що план може запрацювати, якщо буде знайдено правову підставу для нього. При цьому він зазначив, що блок не може стосуватися самих активів, не ставлячи під загрозу фінансову систему, оскільки вони перехресно зберігаються між центральними банками.

"Комісія працює над цим. Треба побачити, яка правильна правова основа для цього, але ми будемо координувати дії між різними країнами", - додав де Кроо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна розробляє механізм конфіскації до 500 мільярдів доларів російських активів, заморожених Заходом.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті