Євросоюз хоче запровадити нові санкції проти РФ до роковин війни в Україні

Євросоюз має намір запровадити нові санкції проти Росії до роковин війни в Україні. Про це заявила сьогодні під час свого візиту до Києва голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, - повідомляє Бі-бі-сі.

"Ми введемо з нашими партнерами щодо G7 додаткові обмеження цін на російські нафтопродукти, і до 24 лютого - рівно через рік після початку вторгнення - ми підготуємо 10-й пакет санкцій", - сказала фон дер Ляйєн під час спільної прес-конференції з Президентом України Володимиром Зеленським.

Як передає AFP, Урсула фон дер Ляйєн також заявила, що санкції "роз'їдають" російську економіку і "відкидають її на покоління назад". За її оцінкою, стеля цін на нафту вже обходиться Москві приблизно в 160 мільйонів євро щодня.

У свою чергу, Володимир Зеленський заявив, що санкційна кампанія ЄС проти росії "трохи сповільнилася" і закликав її прискорити, передає агентство Рейтер.

Зеленський наголосив, що обговорив з Урсулою фон дер Ляйєн новий пакет санкцій щодо росії.

Як повідомлялося, США ввели нові санкції проти росії.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті