Єврокомісія виділила 65 млн євро країнам, які приймають українських біженців

Єврокомісія виділила понад 65 мільйонів євро чотирьом країнам, що приймають на своїй території громадян України, які рятуються від повномасштабної війни, яку розпочала росія. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії 18 грудня.

"Минулого тижня Європейська комісія вирішила виділити понад 65 мільйонів євро з Фонду міграції та інтеграції притулку (AMIF) для підтримки Болгарії, Чехії, Польщі та Румунії у прийнятті людей, які тікають від російської агресії проти України", - зазначається у повідомленні.

У Єврокомісії додали, що це рішення є результатом цільового конкурсу на фінансування проектів, спрямованих на зменшення навантаження на приймальну спроможність цих держав-членів ЄС і надання їм допомоги в забезпеченні бенефіціарам тимчасового захисту необхідної підтримки, послуг і допомоги. 

"Болгарія, Чехія, Польща та Румунія тепер можуть використовувати це додаткове фінансування з бюджету ЄС, щоб допомогти бенефіціарам тимчасового захисту переїхати з колективного житла до приватного, надаючи їм фінансову підтримку протягом перехідного періоду, забезпечуючи мовну та професійну підготовку, а також доступ до соціальних та медичних послуг", - зазначили у Єврокомісії.

Як повідомлялось раніше, Єврокомісія спрямує 4 млн євро на медичне обслуговування українців за кордоном.

Статті

Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Всі статті