Єврокомісія скасувала ембарго на постачання українського зерна

Європейська комісія скасувала ембарго на постачання українського зерна. Комісія дійшла висновку, що завдяки обмеженням на український експорт, які запровадили в травні, ринкові спотворення в Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині зникли, - повідомляє Телеграм-канал "Настоящее время".

Також у прес-релізі Єврокомісії сказано, що Україна буде вживати різних правових заходів (наприклад, систему експортного ліцензування) протягом 30 днів, щоб уникнути стрибка на ринку. 

Крім цього, українська влада з 16 вересня має контролювати експорт чотирьох груп товарів, щоб запобігти будь-яким ринковим спотворенням у сусідніх державах. Україна представить план дій не пізніше 18 вересня.

"Європейська комісія та Україна слідкуватимуть за ситуацією через платформу, щоб мати змогу реагувати на будь-які непередбачувані ситуації", - ідеться в прес-релізі Єврокомісії.

Як повідомлялося, у МЗС України очікують, що з 15 вересня країни ЄС скасують обмеження на експорт українського зерна.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті