ЄС не виконує зобов'язання щодо постачання Україні боєприпасів - ЗМІ

Європейський Союз відстає від планів надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела 26 жовтня.

"Ініціатива наразі досягла близько 30% і, виходячи з обсягу контрактів, підписаних на сьогоднішній день, ризикує недосягнути своєї мети", - зазначили у ЗМІ поспілкувавшись з джерелами та ознайомившись з документами.

Відповідно до планів, розроблених на початку цього року, ЄС пообіцяв надати Україні артилерійські боєприпаси протягом 12 місяців, спочатку за допомогою наявних запасів, а потім через контракти про спільні закупівлі та збільшення промислових потужностей.

За інформацією ЗМІ Сполучені Штати, які мають на меті збільшити власне виробництво приблизно до 1 мільйона снарядів на рік у 2024 році, закликали ЄС активізувати свої зусилля.

Як повідомлялось раніше, Байден подав до Конгресу запит на понад 60 млрд доларів військової допомоги для України.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті