Байден подав до Конгресу запит на понад 60 млрд доларів військової допомоги для України

Президент Сполучених Штатів Джо Байден подав до Конгресу раніше анонсований запит на понад 105 мільярдів оборонної допомоги, більша частина з яких призначена для України. Про це повідомив Білий дім 20 жовтня, - пише Радіо Свобода.

Запит включає 61,4 мільярда доларів допомоги Україні та 14,3 мільярда допомоги Ізраїлю.

Крім допомоги Україні, запит також передбачає пакет підтримки Ізраїлю, розбудову військово-промислового комплексу США, зміцнення безпеки Індо-Тихоокеанського регіону, гуманітарну допомогу, фінансування країн, що розвиваються, для створення альтернативи програмам Китаю, зміцнення безпеки на південному кордоні США.

Як повідомляє пресслужба Білого дому, допомога Україні полягатиме в навчанні військових, обладнання та зброї, необхідної, аби допомогти «обороняти та звільняти свою суверенну територію, а також захистити український народ від російської агресії».

Напередодні президент США звернувся до американського народу зі спеціальним зверненням, у якому сказав про необхідність подальшої підтримки України у боротьбі проти агресії росії і солідарності із Ізраїлем у його відповіді на атаку угруповання «Хамас».

Раніше Джо Байден оголосив, що 20 жовтня направить запит до Конгресу про надання допомоги Україні в розмірі $60 млрд і допомоги Ізраїлю в обсязі $10 млрд. Президент України Володимир Зеленський подякував Байдену за цю заяву та сказав, що «країни, які протистоять агресії та тероризму, розраховують на лідерство Америки в збереженні спільної свободи».

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті