ЄС анонсував ухвалення 13-го пакета санкцій проти Росії до дати повномасштабного вторгнення в Україну

Євросоюз паралельно наданню допомоги Україні прагне впливати на РФ санкціями і розраховує ухвалити 13-й пакет до 24 лютого. Про це заявила глава МЗС Бельгії, яка головує в Раді ЄС, Аджа Лябіб, - пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподіваємося завершити роботу над 13-м пакетом санкцій до символічної дати 24 лютого", - сказала вона у вівторок на сесії Європарламенту в Страсбурзі, де обговорювали питання допомоги Євросоюзу Україні.

Говорячи про військову допомогу Києву, Лябіб наголосила на необхідності прискорити постачання боєприпасів і ракет, щоб дотримати обіцянку і надати Україні мільйон 155-міліметрових снарядів.

"Наразі ми від цього дуже далекі. У березні, згідно з прогнозами, ми зможемо досягти обсягу біля 524 тис. снарядів. Це дуже далеко від мети, яку ми поставили. Нам абсолютно необхідно зробити більше і посилити наші виробничі потужності", - сказала глава МЗС Бельгії.

Як повідомлялося, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн переконана, що Україна незабаром буде членом Європейського Союзу.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті