Єрмак в Японії обговорив із Салліваном коаліцію винищувачів

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак обговорив із радником президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном коаліцію винищувачів і Формулу миру Зеленського. Про це він повідомив у Телеграм 20 травня. 

"Я подякував Джейку за підтримку надання Україні F-16, а також за його ефективність і щирість у питаннях допомоги Україні. За довгий час роботи з Джейком нам вдалося вирішити чимало важливих питань, що стосувалися обороноздатності України та безпеки", - написав він.

"Я завжди знаю, що Джейк чує аргументи, з ним можна домогтися максимальної ефективності, а наша війна з росіянами якраз і вимагає ефективних рішень і взаємодії союзників. Дуже ціную нашу співпрацю", - зазначив Єрмак.

За його словами, "зараз команда президента багато говорить про НАТО і гарантії безпеки на шляху до Альянсу, тому що для нас це ключове питання. Ми чуємо позицію союзників, але доносимо своє бачення архітектури безпеки, яку Україна зробить міцнішою".

Нагадаємо, Зеленський висловив упевненість, що повернеться із саміту G7 зі ще більшими можливостями для ЗСУ. 

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті