Єрмак повідомив деталі продуктивної зустрічі з Блінкеном у рамках візиту до США

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак поділився деталями зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, яка пройшла у межах візиту української делегації до США. Про це він пише на своїй сторінці у Telegram 13 листопада.

Зокрема, Єрмак назвав зустріч "важливлю та продуктивною".

Голова ОПУ виславив вдячність Адміністрації Президента США Джозефа Байдена, обом палатам Конгресу США та усьому американському народу за безпрецедентну допомогу, яка надається нашій державі в боротьбі з російською агресією.

Також Єрмак детально поінформував Ентоні Блінкена про ситуацію на фронті. 

"Американська зброя довела свою ефективність на полі бою та допомагає стримувати російського агресора. Поінформував Державного секретаря про важливі потреби Сил оборони України. Наголосив на важливості надання нашій державі засобів протиповітряної оборони. З наближенням зими ми очікуємо на посилення російського ракетного терору. Тому дуже потребуємо систем ППО і ПРО, які захистять українські міста, ключові об’єкти критичної інфраструктури, а також маршрути зернового коридору. Наголосив на важливості якнайшвидшого укладення двосторонньої угоди між Україною та США про безпекові гарантії на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України, підписану у Вільнюсі 12 липня поточного року", - повідомив Єрмак.

За його словами, під час зустрічі відбувся широкий обмін думками щодо інших питань двостороннього порядку денного, зокрема щодо посилення санкційного тиску на країну-агресора та вироблення механізму сприямування заморожених російських активів на відбудову України. Крім того, сторони обмінялися думками щодо ситуації на Близькому Сході.

"Подякував Ентоні Блінкену за особисту відданість підтримці України. Сказав, що ми всі були зворушені українським вбранням його діток на Хелловін в Білому домі", - додав Андрій Єрмак. 

Як повідомлялося, українська делегація прибула до США для обговорення питання Формули миру Президента Володимира Зеленського та зміцнення оборони України.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті