Ядерна доктрина РФ поширюватиметься і на "нові" території – Лавров

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що всі російські закони і доктрини, включно з ядерною, поширюватимуться і на приєднані через фейкові "референдуми" території України в разі їх закріплення в конституції росії. Про це Лавров сказав на пресконференції для росЗМІ, пише "Українська правда" 24 вересня.

"Уся територія російської федерації, яка закріплена і додатково може бути закріплена в конституції російської федерації, безумовно, перебуває під повним захистом держави, це абсолютно природно. Усі закони, доктрини, концепції, стратегії російської федерації поширюються на всю її територію", – так Лавров відповів на запитання, чи буде ядерна доктрина РФ поширюватися на "нові регіони", тобто окуповані території України, якщо вони під час "референдумів" "висловляться за приєднання до росії".

Уточнюється, що стосовно відповіді США в разі "приєднання" до росії окупованих територій міністр зазначив: "Я б не став тут займатися якимись похмурими прогнозами".

Підкреслюється, що Лавров також заявив, що "…постачаючи зброю Києву, США та Євросоюз і НАТО не можуть претендувати на статус нейтральних, тобто не можуть претендувати на те, що вони не беруть участі в конфлікті".

Раніше повідомлялось, що зустрічатися з Лавровим не хоче не тільки Кулеба, а й адмінстрація США.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті