Виробник Libero і Libresse продали бізнес у росії за $117 мільйонів

Виробник Libresse і Libero остаточно покинули росію, продавши бізнес за 117 млн доларів, - повідомляє BBC/російська служба.

Зазначається, що шведський виробник засобів особистої гігієни Essity, якому належать популярні в росії бренди бренди Zewa, Libresse і Libero, оголосив про завершення продажу російського бізнесу. Він дістався компанії "Нові технології" Ігоря Шилова, колишнього акціонера виробника соків "Нідан" і співвласника "Європейського медичного центру".

"Російський бізнес Essity продано за 1,2 млрд шведських крон - це близько 117 млн доларів, випливає із заяви компанії. Продаж було здійснено за готівковий розрахунок і без позикових коштів. "Таким чином, Essity покинула Росію", - сказано в заяві. 

Шведський виробник засобів особистої гігієни почав залишати російський ринок ще у квітні 2022 року, тобто незабаром після початку вторгнення в Україну. У 2022 році активи компанії в Росії оцінювали в 1,7 млрд шведських крон.

"Від самого початку війни росії проти України ми були повністю зосереджені на виході з росії. Сьогодні ми завершили продаж нашого бізнесу після довгого і складного процесу", - заявив головний виконавчий директор Essity Магнус Грот. У 2022 році чистий виторг Essity в росії становив близько 2% від її загального консолідованого виторгу у світі.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті