Вінницька обласна рада просить Зеленського заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату

Депутати Вінницької обласної ради проголосували за звернення до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з проханням заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату. Таке рішення було ухвалено на позачерговій сесії ради 25 листопада.

Депутати пропонують центральній владі ухвалити закон "для уникнення реальних та потенційних ризиків загрози національній безпеці України".

"На сьогодні в Україні діє Українська православна церква в єднанні з московським патріархатом та інші релігійні організації з центром у країні агресори, які ідеологічно обґрунтовують і підримують війну та виправдовують всі військові злочини, що скоює росія на території України. Значна кількість духовенства виявляють антиукраїнську та антидержавну позицію, про що свідчать результати проведених санкціонованих обшуків СБУ за місцем проживання митрополіта однієї з єпархій УПЦ МП на території Вінниччини. що діяльність УПЦ МП підриває територіальну цілісність, соборність та державність України", - йдеться у зверненні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті