"Видавав" українські паспорти російським диверсантам – СБУ затримала зловмисника (ФОТО)

СБУ викрила й затримала ділка, який "видавав" українські паспорти російським диверсантам. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 28 липня.

"Ділки виготовляли для іноземців паспорти громадянина України, – сказано в повідомленні. – Серед їхніх клієнтів були росіяни, які, за інформацією СБУ, вели розвідувально-підривну діяльність на користь окупантів".

За даними слідства, схему організував колишній податківець із Донецька, який після тимчасової окупації обласного центру перебрався до Харкова.

Уточнюється, що для виготовлення фейкових документів зловмисник задіяв особисті зв’язки у правоохоронній сфері. Вартість фальшивого паспорта він оцінив у 4 тисячі доларів США.

У рамках слідчо-оперативних заходів співробітники СБУ задокументували передачу йому $3 тис. в якості передоплати.

Уточнюється, що "замовник" паспорта, за даними Служби безпеки, здійснював розвідувально-підривну діяльність на користь РФ і для конспірації намагався легалізуватися на території України.

СБУ затримала виробника фальшивих документів на "гарячому" – коли той забирав "другий транш" за готовий паспорт.

Раніше повідомлялось, що СБУ почала розслідування проти митників, які дозволили вивезти з України $28 млн готівкою.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті