Влада Татарстану, що "шефствує" над Лисичанськом, "нарахувала" в окупованому місті 37 тисяч осіб

Окупаційна влада заявила, що в Лисичанську зараз у них на обліку зареєстровано 37 тисяч жителів - тоді як на момент окупації проживало близько 7-9 тисяч. Цифру в 37 тисяч озвучив віцепрем'єр Татарстану Євген Варакін в інтерв'ю росЗМІ, опублікованому 29 листопада

"На момент, коли ми зайшли в Лисичанськ, населення міста становило 7-9 тисяч осіб, це в липні минулого року. А зараз у нас на обліку 37 тисяч осіб", - сказав Варакін.

Уточнюється, що Татарстан призначений російською владою "регіоном-шефом" окупованих Лисичанська і Рубіжного, і сам Варакін проживає в Лисичанську вже майже півтора року.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Сєвєродонецьку мешкає 8-10 тисяч жителів, у Лисичанську приблизно стільки ж, а загалом у Сєвєродонецькому районі, до складу якого входять найбільші окуповані міста цієї частини області - Лисичанськ та Рубіжне, - близько 40 тисяч. Яким чином Варакін нарахував у Лисичанську 37 тисяч місцевих жителів, невідомо.

Сам він свою "статистику" пояснив так: "Це видно за кількістю машин, за кількістю людей на вулицях. І лікарі нам підтверджують це за кількістю людей, які звертаються по медичну допомогу". 

Щодо того, звідки взялися ці люди, представник окупантів уточнив, що це нібито ті місцеві жителі, які після повномасштабного вторгнення виїхали до РФ. "Ті, хто поїхав на нашу сторону, потихеньку почали повертатися", - сказав Варакін. 

Раніше в мережі показали розбиті обстрілами будинки в околицях окупованого Лисичанська Луганської області

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті