Війна в Україні відходить на другий план: у МЗС Польші заявили про зацікавленніть Росії у створенні осередків напруги в ЄС

Віцеміністр закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик заявив, що Росія зацікавлена у послабленні ЄС та дестабілізації ситуації у регіоні, а тому вона може використовувати для цього  міграційну кризу, - повідомляє "Польське радіо".

«І група "Ваґнера", і Росія як така зацікавлені в дестабілізації ситуації в країнах Західної Європи, щоб створити плутанину, неспокій, соціальні хвилювання і відвернути увагу від України, яка в цей час воює, і їм це вдається, тому що сьогодні війна в Україні відходить на другий план», — сказав Мулярчик.

Він згадав ситуацію на італійському острові Лампедуза, розташованому між Мальтою та узбережжям Тунісу, куди за останні дні морем прибуло майже вісім тисяч мігрантів з африканських країн.

«Хтось допомагає цим людям долати сотні, якщо не тисячі кілометрів від Нігерії, країн Центральної Африки до Середземного моря, хтось допомагає їм транспортуватися, хтось зацікавлений у цьому, Росія, безсумнівно, зацікавлена ​​в цьому», — сказав він.

Заступник очільника МЗС оцінив, що це гібридні дії, спрямовані на послаблення Європейського Союзу, його солідарності та єдності. Він підкреслив, що перевезенням мігрантів займаються злочинні організації. «Але за лаштунками певно є путін, метою якого є дестабілізація ситуації», — додав він.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті