Великобританія відмовляється від російських золота, вугілля та нафти

Великобританія в рамках режиму санкції проти росії з 10 серпня заборонить імпорт з країни-терориста вугілля, а з 31 грудня відмовиться і від російської нафти. Відповідна поправка набула чинності 21 липня. Про це повідомляє "ЄП" із посиланням на заяву уряду Сполученого Королівства.

Згідно з нововведеною поправкою, імпорт нафти та нафтопродуктів, вугілля та продуктів з вугілля та золота з РФ заборонено. Крім того, забороняється придбання, постачання та доставка зазначених товарів прямо чи опосередковано.

Обмеження також забороняє технічну допомогу, фінансові послуги та засоби, а також брокерські послуги, пов'язані з цими товарами.

Заборона на імпорт російського золота набула чинності 21 липня, заборона на імпорт вугілля набуде чинності 10 серпня.

Заборона на ввезення нафти діятиме 31 грудня 2022 року.

Як раніше повідомлялося, МЗС Великобританії викликало посла РФ через повідомлення про смерть британця у полоні "ДНР".

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті