Велика Британія замовить тисячі FPV-дронів для України, в тому числі від британських виробників

Велика Британія замовить тисячі FPV-дронів для України, зокрема від британських виробників. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначаэться, Лондон спільно з Латвією очолив велику коаліцію з розробки безпілотників для Сил оборони. Велика Британія хоче "мобілізувати» силу західної промисловості, створивши конкуренцію за виробництво цих безпілотників у великих масштабах і за доступною ціною".

Це перший проєкт, який буде запущено з пакета безпілотників на 200 мільйонів фунтів стерлінгів, про що прем’єр-міністр Великої Британії оголосив у січні.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс нагадав, що Лондон уже збільшив свою допомогу Україні до 2,5 мільярда фунтів стерлінгів цьогоріч. А також виділив 200 мільйонів фунтів стерлінгів на виробництво безпілотників, яке має зробити Велику Британію найбільшим постачальником дронів для України.

"Сьогодні ми йдемо ще далі. Я з гордістю повідомляю, що Велика Британія та Латвія спільно очолять міжнародну коаліцію для розбудови життєво важливих можливостей України з виробництва безпілотників. Разом ми дамо Україні можливості, необхідні їй для захисту та перемоги в цій війні, щоб гарантувати, що путін зазнає поразки у своїх незаконних варварських амбіціях", — сказав Шаппс.

Нагадаємо, 15 країн підписали угоду щодо протиповітряної та протиракетної оборони для України. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті