Велика Британія може відмовитися зняти санкції з Ірану через постачання "шахедів" до Росії - The Guardian

Велика Британія може порушити іранську ядерну угоду, - повідомляє The Guardian.

"Очікується, що Велика Британія та інші європейські держави вперше оголосять про плани порушення іранської ядерної угоди 2015 року, коли підтвердять, що не збираються скасовувати санкції на використання Тегераном ракет у жовтні цього року, як того вимагає угода", - пише видання.

Зазначається, що Дональд Трамп вивів США з ядерної угоди 2018 року, але Німеччина, Франція та Велика Британія залишилися в ній, хоча Іран відповів на вихід США порушенням узгоджених обмежень на якість і кількість збагаченого урану. Іран зараз близький до виробництва збройового урану, як ніколи раніше.

Рішення європейських держав також порушити угоду є ризиком, оскільки незрозуміло, як відреагує Тегеран у той момент, коли він уже близький до можливості виробляти збагачений уран збройової якості.

Як виправдання дипломати ЄС і Великої Британії навели порушення Іраном угоди, офіційно відомої як Спільний всеосяжний план дій (JCPOA), продаж Іраном безпілотників Росії для використання під час вторгнення в Україну, а також можливу передачу в майбутньому Росії іранських балістичних ракет.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті