В Україні внаслідок російської агресії знищені 400 закладів освіти - Лубінець

В Україні внаслідок російської агресії повністю знищені 400 закладів освіти, понад три тисячі пошкоджені. Про це уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграм, розмістивши відео про умови навчання українців під час війни.

За його словами, сьогодні українські діти через агресію РФ навчаються у нових умовах, зокрема перебуваючи в укриттях. А вчителі іноді навіть проводять заняття з позицій на передовій.Ворог же продовжує руйнувати заклади освіти: близько 400 повністю знищені, понад три тисячі — пошкоджені. А також — запроваджує свої "стандарти" навчання на тимчасово окупованих територіях.

"Тому, в Міжнародний день захисту освіти від нападів, хочу наголосити: українські діти мають здобувати освіту в мирній країні! А це відео — ілюстрація того, в якій реальності вони вимушені навчатися!", - наголосив Лубінець.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті