В Україні позбавлять виплат 180 тисяч переселенців, вони отримують їх помилково – Верещук

Соцвальну допомогу в Україні отримують 2,6 млн людей з числа внутрішньо переміщених осіб, майже 180 тисячам з них вона виплачується помилково. Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону 31 серпня, передає "Укрінформ".

"На сьогодні 2 млн 600 тис. людей щомісяця отримують допомогу. Минулого року це було 53 млрд грн, цього року ... видатки становитимуть 72 млрд грн", - повідомила Верещук.

Вона наголосила на необхідності "навести лад й усправедливити" такі виплати. Адже за результатами верифікації, майже 180 тис. громадян помилково отримують виплати як внутрішньо переміщені особи.

За словами урядовця, з 1 вересня частина ВПО вже не будуть отримувати кошти від держави. Це, зокрема, ті, хто не має офіційного статусу ВПО, люди, які перебувають за кордоном понад 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих причин або повернулися до постійного місця проживання.

Також не буде виплат тим, хто нещодавно зробив дорогі покупки, наприклад, придбав новий автомобіль, будинок або квартиру.

Крім того, виявилося, що майже 10 тис. осіб значаться в реєстрах РАЦСу як померлі, але на них і далі отримують виплати. Також зафіксовано майже 60 тис. випадків, коли двоє членів сім'ї, наприклад і батько, і мати, подали на виплати для одних й тих самих дітей.

Водночас вона допустила, що можливі різні ситуації, і комусь помилково можуть відключили виплати. У такому разі віцепрем'єр-міністр закликала звертатися на "гарячу лінію" за номером 15-48.

Як повідомлялося, Кабмін дозволив віддалену ідентифікацію ВПО для отримання пенсій та інших виплат.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті