В Україні 10 січня зафіксували новий рекорд споживання електроенергії

В Україні 10 січня зафіксували новий рекорд споживання електроенергії. Про це повідомило Укренерго.

Піки були у ранкові години. У компанії зазначили, що диспетчерський центр упродовж всього дня докладає зусиль, щоби збалансувати роботу енергосистеми. 

Укренерго закликає українців: будь ласка, уважно ставтесь до користування потужними електроприладами впродовж всього дня:

  • зменшить використання кондиціонерів для опалення приміщення та обігрівачів. Особливо це актуально в ранковий та вечірній час.
  • не вмикайте одночасно праску, пральну машину, пилосмок та бойлер.- вимикайте світло в приміщеннях, в яких не знаходитеся.
  • бізнес теж може долучитися до підтримки енергосистеми: зменшить освітлення вивісок, вітрин, банерів та новорічних гірлянд.

"Ці прості правила допоможуть не лише зменшити навантаження на енергосистему нашої країни, але й зекономити гроші. Менше споживаєте, менше платите! Не перегодовуйте Графіка, заощаджуйте електроенергію", - закликають енергетики.

Нагадаємо, хто такий кіт Графік. Насправді графік споживання електроенергії у холодну пору року візуально нагадує кота. Його вушка – це піки споживання, коли енергосистема найбільше потерпає від перенавантаження. Проміжок між вухами – зменшення споживання вдень. 

"Будь ласка, не перегодовуйте Графіка", - закликають в Укренерго.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті