У російському полоні досі перебувають 474 херсонці

Російські військові з початку повномасштабного вторгнення продовжують утримувати 474 жителі Херсонської області. Про це 2 січня у коментарі "Суспільному" повідомила прес-секретарка обласної прокуратури Анастасія Весиловська.

За її словами, з початку повномасштабного вторгнення рашисти викрали на Херсонщині 1100 осіб.

"Наразі слідству відомо про звільнення 638 громадян, окупанти продовжують незаконно утримувати 474 особи. Наразі правоохоронці вживають заходів для встановлення місця знаходження цих людей, продовжуються досудові розслідування", - сказала Весиловська.

Окупанти активно викрадали голів міст, сільрад, сіл – а також їх заступників. Крім цього в полоні опинилися 76 правоохоронців та чотири священнослужителі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з російського полону минулого року повернулося 1596 українців.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті