В РФ хочуть, щоб засуджені відбували покарання одразу на війні: внесено законопроєкт – Генштаб

Влада РФ хоче узаконити відправлення засуджених за злочини одразу на війну замість місць відбування покарань. Відповідний законопроект внесено на розгляд держдуми, повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 18:00 1 жовтня.

"За наявною інформацією, на розгляд держдуми росії внесено законопроект про зміни у кримінальному кодексі російської федерації, в якому передбачається відбування покарання засуджених в районі ведення бойових дій", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в той же час політичне керівництво РФ продовжує пошук шляхів поповнення втрат у живій силі.

Зазначається, що на тимчасово захопленій території України російська окупаційна влада, грубо порушуючи правила ведення війни та права людини, активізувала заходи щодо примусової мобілізації чоловічого населення призовного віку для поповнення втрат російських військових частин.

"Для своєчасного виконання мобілізаційних заходів та придушення спротиву місцевого населення до міст Бердянськ та Мелітополь прибули додаткові підрозділи росгвардії", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що в Хабаровському краї до стрілецького батальйону зарахували хворого з діагнозом "шизофренія".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті