У Пентагоні "продовжують вивчати питання" щодо падіння російських ракет у Польщі

Прес-секретар Пентагону, бригадний генерал Пет Райдер, відкриваючи прес-конференцію 15 листопада, заявив, що «американські військові в курсі про повідомлення в пресі про дві російські ракети, які, ймовірно, вразили об'єкт на території Польщі недалеко від кордону з Україною». Про це повідомляє "Голос Америки".

«Єдине, що я можу сказати вам зараз - що у нас поки немає інформації, що підтверджує ці повідомлення, і ми продовжуємо вивчати це питання, - сказав Райдер. - Я не хочу спекулювати чи вдаватися до гіпотез».

На гіпотетичне запитання журналістів про те, чи готові США дотримуватися зобов'язань щодо захисту країни НАТО, в даному випадку – Польщі, Райдер сказав, що «коли справа доходить до наших зобов'язань у галузі безпеки та П'ятої статті, ми абсолютно ясно заявляємо, що захищатимемо кожен дюйм території НАТО».

Тим часом заступник прес-секретаря Держдепартаменту Ведант Пател наголосив, що Польща є важливим союзником та партнером, і США працюють із Варшавою, щоб точно визначити, що сталося.

За його словами, США обов'язково досконально розберуться в цьому і вирішать, якими будуть наступні кроки. Доки цього не станеться, не варто вибудовувати гіпотетичні сценарії, зазначив Ведант Пател.

Раніше Associated Press повідомило, що високопосадовець американської розвідки заявив агентству, що російські ракети перетнули територію Польщі, країни - члена НАТО, внаслідок чого загинули двоє людей.

Представник польського уряду Петро Мюллер сказав, що керівництво країни проводить екстрену нараду через «кризову ситуацію».

Польські ЗМІ повідомили, що двоє людей загинули у вівторок вдень після того, як реактивний снаряд потрапив у район ферми у польському селі Пшеводув, неподалік кордону з Україною.

Статті

Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Всі статті