У Одесі відкриється виставка українських художників "Живопис довжиною в життя"

Виставка робіт одеських митців із приватної колекції Віталія Безсмертного (оператора Одеського державного телебачення) "Живопис довжиною в життя" відкриється 22 жовтня у Одесі. Про це повідомляють організатори заходу.

У ретроспективі виставки - твори майстрів південноукраїнської школи живопису, шістдесятники, нон-конформісти, імпресіоністи 1950-2010 років. Загалом буде представлено 70 картин, серед яких можна буде побачити творчість відомих майстрів Л. Межерицького, К. Констанді, В. Коровенко, А. Стіліануді, Н.Лози та багато інших творів відомих українських художників.

«Виставка та її назва визначає сенс життя однієї людини – мого батька. Він був захоплений мистецтвом й художниками і знав особисто кожного! Кожну картину він приймав як пологи. У СРСР, коли художники, які не малювали вождів, були в опалі, мій тато підтримував їх та годував. Ті, хто малював вождів, мали можливість на персональні виставки і були багатшими. Останні дарували йому картини, а він популяризував мистецтво із блакитних екранів телевізорів», - зазначив Олексій Безсмертний.

Виставка відкриється 22 жовтня у ТЦ "Сади перемоги" і триватиме до 22 грудня.

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті