У Чернігівській області запровадили нову заборону через вибух на виставці зброї

У Чернігівській області заборонили виставки зброї у зв'язку з нещодавнім вибухом в обласному центрі. Крім того, в регіоні посилили правила проведення масових заходів. Про це повідомив у Telegram голова Чернігівської ОВF В'ячеслав Чаус 7 вересня.

"Усі виставки озброєння - лише після нашої Перемоги", - заявив Чаус.

Крім того, за його словами, рішенням Ради оборони області затвердили Порядок проведення масових заходів на території Чернігівської області в умовах правового режиму воєнного стану.

Згідно з ним:

проведення усіх масових заходів в умовах воєнного стану на території Чернігівської області можливе лише за умови їх письмового погодження з виконавчими органами міських, селищних та сільських рад та районною (обласною) військовою адміністрацією, не пізніше ніж за п’ять робочих днів до дня проведення заходу.

якщо проведення заходу заперечує хоча б одна сторона - захід не проводиться.

у повідомленні про проведення заходу зазначаються: дата, час початку та тривалість заходу; мета; місце або маршрут; очікувана кількість учасників; ПІБ організаторів; інформація про намір організатора щодо встановлення на місці проведення заходу тимчасових споруд, використання звукопідсилювальної техніки та дотримання заходів світломаскування. А також - програму заходу.

Нагадаємо, 3 вересня в Чернігові проходила виставка зброї, під час якої пролунав вибух і постраждало 15 людей, у тому числі - 8 дітей. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті