В образі Бульби, на коні і з оселедцем: луганські колаборанти просять грошей на пам'ятник "заслуженому діячеві мистецтв РФ" Голубовичу

Колаборанти від культури з окупованого Луганська зібралися поставити пам'ятний знак своєму "ідейному натхненнику" - колись народному артистові УРСР Михайлу Голубовичу, який прийняв від путіна звання "заслуженого діяча мистецтв РФ". Про це повідомила "художній керівник театру імені Голубовича", "народна артистка України і ЛНР" Наталія Коваль, пишуть окупаційні ЗМІ 22 квітня.

"Робота зі створення пам'ятного знака народному артисту УРСР і ЛНР, заслуженому діячеві мистецтв Росії Михайлу Голубовичу в самому розпалі", - сказано в повідомленні.

При цьому окупаційна влада створення "пам'ятного знака" не фінансує. У повідомленні підкреслюється, що "артисти театру його імені" просять небайдужих відгукнутися і надати посильну фінансову допомогу, щоб завершити роботу над "монументом".

ЗМІ також публікує фото макета пам'ятного знака: Голубович зображений в образі Тараса Бульби, роль якого він виконував до 2014 року на сцені театру в Луганську - українською мовою, пожинаючи лаври народного артиста УРСР. Голову "Тараса Бульби" на пам'ятному знаку прикрашає оселедець - луганчани пам'ятають, що в період, коли йшла відповідна вистава, Голубович ходив містом із відповідною зачіскою.

Той факт, що зрадника зобразили в образі українського героя, колаботантка Коваль пояснила таким чином: "Композиція зображує Михайла Васильовича на коні в образі Тараса Бульби, адже він шалено любив коней. Усе це - у динаміці. Пам'ятний знак символізуватиме, що Михайло Голубович на коні, він попереду і веде нас уперед. Навіть якщо його немає з нами".

Коваль уточнила, що "проєкт у фінансовому плані дуже дорогий і енерговитратний". 

"Звичайно, ми розуміємо, що не впораємося самостійно і оголосили збір коштів, щоб кожен житель Республіки міг внести свою лепту - хто скільки зможе", - сказала також колаборантка.

При цьому про фінансування з боку окупаційної "влади", зокрема від "регіону-шефа міста Москви", який періодично фінансує в Луганську встановлення лавочок у "зонах відпочинку", - жодного слова.

Раніше повідомлялося, що путін присвоїв звання "Заслужений діяч мистецтв Російської Федерації" Михайлу Голубовичу 17 серпня 2023 року.

Пізніше повідомлялося, що луганський актор-зрадник Голубович прожив у званні "заслуженого діяча мистецтв РФ" менше ніж два місяці.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті