"В нашій енергосистемі спостерігається дефіцит". Шмигаль закликає зменшити енергоспоживання

Зниження температури, аварійні ремонти, обмежена робота сонячних електростанцій через хмарну погоду. Все це призвело до того, що в нашій енергосистемі зараз спостерігається дефіцит потужності, - повідомляє в офіційному телеграм-каналі прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Укренерго" змушене залучати аварійну допомогу з Європи. Це екстрений захід, і не завжди гарантований. Тому зараз уряд та енергетики закликають всіх і кожного зменшити споживання електроенергії. Особливо з 9 до 19. Не включайте одночасно потужні електроприлади. Переносьте прання на нічні години. Вимикайте світло в приміщеннях, які не використовуєте", - закликав Шмигаль.

"Торговельні центри, магазини, ресторани можуть зменшити інтенсивність освітлення вивісок та вітрин. Підприємства можуть переглянути свій виробничий процес з точки зору енергоефективності. Все це дозволить уникнути запровадження графіків відключень. Відповідальне споживання електроенергії кожного з нас – це світло для всіх", - підкреслив прем‘єр-міністр.

"В цей час ремонтні бригади та енергетики не сидять склавши руки. Продовжуються відновлювальні роботи 24/7. Залучаємо допомогу партнерів, аби посилювати генерацію. Разом подолаємо всі виклики", - зазначив Шмигаль.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті