У Мінекономіки вирішили підключити до відновлення інфраструктури України французького комунального оператора

Україна запросила французького оператора комунальних послуг Suez приєднатися до проектів поновлення інфраструктури країни. Про це повідомляє Міністерство економіки з посиланням на першого віце-прем'єра Юлію Свириденко 12 грудня.

Як повідомляється, Юлія Свириденко під час зустрічі з керівництвом французької компанії обговорила можливості участі Suez у проєктах з відновлення та будівництва об'єктів водопостачання та очисних споруд, будівництва підприємств з переробки відходів, а також відновлення екологічного стану земель, водних ресурсів, захисту екосфери.

За даними пресслужби Мінекономіки, французька компанія виявила зацікавленість у співпраці, зокрема, в рамках механізму державно-приватного партнерства.

"Російська агресія призвела до значних руйнувань цивільної інфраструктури України. Є великі проблеми з водопостачанням на звільнених територіях, у регіонах, де велися активні бойові дії. Це особливо актуально для півдня та сходу України. Обсяг робіт надзвичайно великий, але ми всі відновимо та сподіваємось на участь Suez у цій роботі", - зазначила Свириденко.

За її словами, Україні також цікавий досвід та можливості компанії у сфері поводження з відходами.

"Україна розвиватиме зелену економіку на ключових принципах ЄС. І ми прагнемо того, щоб найсучасніші передові технології, що існують у світі, були реалізовані в нашій країні", - додала вона.

Як повідомлялося раніше, у Раді збираються голосувати за законопроект про містобудівну реформу, який викликає суперечки.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті