У Конгрес США внесли законопроект про визнання ПВК "Вагнер" терористичною організацією

Група сенаторів США внесла до Конгресу законопроект про визнання ПВК "Вагнер" іноземною терористичною організацією. Про це йдеться у прес-релізі американських сенаторів Роджера Уікера та Бена Кардіна, - пише Кореспондент.

У внесеному проекті закону "Про притягнення до відповідальності російських найманців" (HARM) звучить вимога до державного секретаря США визнати "вагнерівців" і будь-які афілійовані з цим ПВК групи, її наступників - іноземною терористичною організацією (FTO) протягом 90 днів з дня набрання чинності законом.

"Володимир Путін та його поплічники не зупиняться ні перед чим для досягнення своїх цілей, включаючи використання найманців, таких як група Вагнера, для скоєння звірств від їхнього імені. США повинні називати цю тіньову армію тим, чим вона є: іноземним терористичним угрупованням. Ми повинні притягнути їх до відповідальності разом із усіма, хто їх підтримує", - заявив сенатор Вікер.

За словами сенатора Кардіна, голови Гельсінської комісії США, група Вагнера "достовірно пов'язана з незліченними звірствами в Україні, Сирії та на всьому африканському континенті".

"США мають негайно визнати групу Вагнера іноземною терористичною організацією. Це зменшить чисельність російських збройних сил і допоможе притягти до відповідальності порушників прав людини", - наголошує він.

"Група Вагнера становить загрозу інтересам і безпеці Сполучених Штатів, наших союзників та їхніх партнерів. Ми повинні притягнути до відповідальності тих, хто несе відповідальність за розв'язану Путіним війну проти України та звірства в інших місцях. Оголошення цієї групи найманців Іноземною терористичною організацією надішле сильний сигнал тем , хто перебуває в Росії, і всім, хто прагне заподіяти шкоду всьому світу", - заявив конгресмен Річард Хадсон.

Як повідомлялося раніше, на Кубані з'явилися поховання під прапором "Дикої роти" - найжорстокішого загону ПВК "Вагнер".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті