У кожному регіоні РФ створюють по батальйону, а у Нижньому Новгороді набирають корпус 15 тисяч – ГУР

Росія продовжує створення нових армійських батальйонів та корпусів для продовження бойових дій проти України. Про це Головне управління розвідки МО України повідомило  у Telegram 23 липня.

"Перше, що стосується цих так званих добровольчих батальйонів. Це новий підхід, який РФ розпочала зовсім недавно. Місяць тому близько 50 суб'єктів РФ отримали наказ про формування батальйонів чисельністю 500-600 осіб. Ми чітко знаємо, що на сьогоднішній день вже сформовано 8 батальйонів. "Планується сформувати до кінця місяця ще 8 батальйонів. У кожному регіоні, у тому числі в Криму, Москві, Санкт-Петербурзі буде такий батальйон", - розповів представник ГУР Вадим Скибіцький.

Також Скибицький заявив, що процес формування російських батальйонів проходить через військовомати та перебуває під контролем держави. За інформацією військової розвідки України, росія формує ще один корпус у Нижегородській області – це від 10 до 15 тисяч людей.

"Там йде і формування, і бойове узгодження та інші питання щодо створення нового об'єднання. І ми не виключаємо, що цей корпус буде перекинутий на нашу територію. Російське керівництво намагається впорядкувати процес створення "добровольчих формувань" для того, щоб вони мали потужний наступальний і оборонний потенціал і могли б діяти як батальйонні тактичні групи, які були нами розгромлені. Це великі втрати для РФ, адже це були добірні, найбільш боєздатні та досвідчені підрозділи", - зазначив представник ГУР МО України.

Як повідомлялося раніше, рашисти на окупованих територіях намагаються залучити українську молодь до проросійських організацій.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті