В Іспанії застрелили російського пілота, який перегнав бойовий вертоліт Мі-8 разом з екіпажем в Україну

В Іспанії знайдено мертвим Максима Кузьмінова, який прилетів разом з екіпажем на російському військовому вертольоті в Україну. Про це з посиланням на місцеві ЗМІ повідомляє ТГК Brief 19 лютого.

"Валенське видання Eureka news пише, посилаючись на джерела в Цивільній гвардії Іспанії, що останнім часом у колишнього офіцера російської армії, який здійснив перехід на бік України і застрелив своїх товаришів, Кузьмінова були проблеми з алкоголем та наркотиками", - йдеться в повідомленні.

Його сусіди розповіли співробітникам правоохоронних органів, що "іноземець поводився неадекватно, часто кричав, вів п'яну балаканину і розповідав багато історій про своє минуле і теперішнє життя". Першим про подію написала газета ABC, повідомивши про вбивство 33-річного Кузьмінова в місті Ла-Вільяхойоса в Аліканте. Мертве тіло було знайдено щонайменше з півдюжиною кульових поранень на пандусі гаража.

Раніше Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило документальний фільм "Збиті льотчики росії", у якому, серед іншого, вперше показали російського пілота, який перегнав до України російський гелікоптер Мі-8 у межах спецоперації під кодовою назвою "Синиця". Як стверджує ГУР, льотчик – Максим Кузьмінов, він служив у 319-му окремому вертолітному полку армійської авіації РФ – в/ч 13984 із пунктом постійної дислокації у Приморському краї РФ.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті