ГУР покаже сьогодні фільм про збитих російських льотчиків, у якому є історія пілота з Мі-8, якого переконали прилетіти в Україну

У Головному управлінні розвідки Міноборони анонсували показ документального фільма "Збиті льотчики росії" сьогодні, 3 вересня, о 22:15 в ефірі національного телемарафону. Про це пише пресслужба відомства.

«Збиті льотчики росії» із циклу «Воєнна розвідка України». Стрічка описує найвизначніші епізоди протистояння Сил безпеки та оборони України повітряній навалі росіян під час повномасштабного вторгнення й містить:  приголомшливі кадри знищення літаків, вертольотів, ракет та дронів росії;  унікальні свідчення українських розвідників, пілотів та зенітників;  показові історії полонених російських льотчиків", - йдеться у повідомленні.

Також у фільмі вперше розкрито деталі чи не найуспішнішої за всю історію нашої держави спецоперації ГУР МО України під кодовою назвою «Синиця».

"Завдяки ретельно спланованованій та чіткій роботі наших воєнних розвідників російський пілот перегнав на українську територію вертоліт МІ-8АМТШ вкс рф, завантажений компонентами до бойових літаків. «Змогли знайти правильний підхід до пілота, вивезти непомітно всю [його] родину, і, зрештою, створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де сіли, то спробували втекти. На жаль, вони були знищені. Хотілося б [узяти] живими, але маємо що маємо», ― сказав про спецоперацію начальник ГУР МО України Кирило Буданов.

«Операція ГУР МО України «Синиця» була дуже подібною до операції «Діамант», яку провів у 1966 році ізраїльський Моссад, переконавши іракського пілота викрасти на той час найсучасніший радянський МІГ-21. Цю унікальну історію правильного російського льотчика, поміж кількох набагато більш трагічніших історій неправильних російських пілотів, покажемо у неділю, 3 вересня», ― анонсував автор циклу «Воєнна розвідка України» Артем Шевченко. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті