В Херсоні відкрився XXV Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії"

В Херсоні відкрився XXV Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії". Про це повідомляє МКІП.

8 вересня відбулося відкриття XXV Міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії" в Херсоні. 

Згідно з традицією, прапор фестивалю був піднятий у сквері міста біля театру. Святкова атмосфера продовжилася флешмобом на центральній площі Херсона. 

Також у день відкриття цього ювілейного фестивалю 25 театрів представили свої вистави, зокрема: премʼєру за пʼєсою Н. Ворожбит «Погані дороги», «Позивний "Горобчик"» за п'єсою Н. Ворожбит у Херсоні (режисер - Сергій Павлюк, Наташа - Тетяна Проворова), «Джива» А. Матвійчука в Києві (режисерка - Надія Агєєва-Швед). Вистави вразили глядачів та довели, що попри труднощі мистецький спротив триває і наближає спільну перемогу.

Учасників та організаторів ювілейного фестивалю також привітав голова Херсонської обласної військової адміністрації, Олександр Прокудін, і урочисто зачитав привітання Президента України Володимира Зеленського.

«Мельпомена Таврії» — щорічний театральний міжнародний фестиваль, який традиційно проходить у Херсоні з 1999 року. Метою фестивалю є популяризація театру, підйом його авторитету, обмін досвідом між творчими колективами, ознайомлення глядача з музичними театральними прем’єрами і найцікавішими знахідками театрів різних областей України та інших країн.

Цьогоріч з 8 по 16 вересня фестиваль частково пройде у Херсоні, а також у Португалії, Туреччині, Словаччині та Німеччині. XXV фестиваль під гаслом «Ми вдома» відкриють відразу 25 театрів. Загалом відбудеться 70 показів 66 вистав 68 театрів.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті