У Херсоні затримали співробітників СІЗО, які утримували українців в окупації

У Херсоні затримали співробітників СІЗО, які співпрацювали з окупантами та утримували українських патріотів під час окупації міста. Про це 28 листопада повідомляє прес-служба ДБР.

"Фігуранти виконували злочинні накази окупантів та утримували у слідчому ізоляторі незаконно ув'язнених рашистами херсонських активістів", - повідомили представники Державного бюро розслідувань.

Йдеться про виконувача обов'язків керівника "Херсонського слідчого ізолятора", заступника начальника СІЗО з оперативної роботи та оперуповноваженого по боротьбі з наркотиками. Усі вони перейшли на бік росіян і обійняли посади в "управлінні служби виконання покарань по Херсонській області" – незаконній освіті, яку створили окупанти.

У ДБР додають, що зрадникам уже оголосили про підозру, їм загрожує довічне ув'язнення. Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Зазначається, що зараз перевіряється інформація про застосування насильства та психологічного тиску щодо активістів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російському окупанту, який катував учасників АТО на Київщині, повідомили про підозру.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті