У Німеччині розслідують підпал гуртожитку для українських біженців

У муніципалітеті Грос-Штремкендорф у Німеччині поліція розслідує підпал гуртожитку для українських біженців. Про це 20 жовтня повідомляє Spiegel.

Журналісти повідомляють, що поліцейські як основна версія розглядає саме підпал. Зазначається, що будинок гуртожитку вигорів практично повністю і збереглися лише зовнішні стіни.

На щастя, усі 14 розміщених у гуртожитку людей не постраждали, оскільки встигли вчасно залишити приміщення. При цьому в день інциденту поліцейські вже приїжджали до цього гуртожитку – тоді невідомі намалювали свастику на табличці з назвою готелю.

"Спираючись у тому числі на свій багаторічний досвід роботи пожежникам, я зараз припускаю, що пожежа була влаштована навмисно", - повідомив голова адміністрації округу Тіно Шоман.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що статус захисту для українських біженців у ЄС продовжать.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті