Українська розвідка: російська армія обстрілює Донецьк, звинувачуючи в цьому ЗСУ

Українські сили оборони не ведуть вогонь і не обирають собі як цілі житлові квартали, об’єкти цивільної інфраструктури. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, коментуючи обстріли тимчасово окупованого Донецька.

Юсов підкреслив, що армія РФ, програючи на полі бою, використовує брудні інструменти: терористичні атаки по об’єктах інфраструктури, провокації та операції під умовно українським прапором проти мирного населення тимчасово окупованих територій. 

«Є інформація про те, що підрозділи російської армії отримали вказівки збирати уламки боєприпасів іноземного, тобто не радянського, західного зразка. Йдеться про 155-й калібр, про всі боєприпаси, які можуть показувати «причетність» України до обстрілів Донецька. Ці залишки боєприпасів звозяться сьогодні цілеспрямовано до Донецька. І далі ми бачимо постановочні фільми та сюжети», - повідомив Юсов.

Він зазначив, що мета подібних провокацій - підірвати довіру до України в першу чергу з боку міжнародних партнерів для припинення міжнародної допомоги, економічної та оборонної, «яка зупиняє просування російських військ і змушує їх відступати».

Як повідомлялося, у Донецьку численні руйнування після ранкового обстрілу 15 грудня.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті