Україна укладе "митний безвіз" з ЄС цієї осені – Шмигаль

Україна офіційно приєднається до "митного безвізу" з ЄС 1 жовтня. Про це 26 серпня у Telegram повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідне рішення офіційно ухвалив Об'єднаний комітет конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей. Це означає, що Україна приєднається до 35 країн, які є учасниками конвенцій.

"Митний безвіз" стане вже четвертим цього року після "енергетичного безвізу" у березні та "транспортного" та "економічного" безвізів влітку", - заявив глава уряду.

Митний безвіз є механізмом, який дозволяє прискорене переміщення товарів між країнами Європейського регіону. Своєю чергою, це означає зменшення бюрократії на митниці – а значить і зменшення простору для зловживань.

Наразі Україна реалізує електронну чергу на кордоні, а також працює над створенням спільних пунктів пропуску із європейськими сусідами. Центральну роль у трансформації митниці, за словами Шмигаля, має зіграти діджиталізація. Наприклад, розмитнювати авто можна буде через "Дію".

Окремо прем'єр-міністр наголосив, що Україна активно готується до членства в ЄС – і досягне мети вже 2024 року.

Нагадаємо, що на початку липня Мінфін обіцяв, що "митний безвіз" для України має запрацювати до кінця року.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті